Eco-estalviar a casa (I): Neteja la casa amb productes naturals

grass 545526227.jpg detail

 

Ja estem ací de nou!. I és que a la Caixa Verda hem vingut per quedar-nos. Recent estrenada la web anem amb la segona entrada del nostre bloc. 

 

Seguint el fil conductor Economia i ecología per a temps de crisi, comencem amb una serie de consells útils per a fer més sostenible la neteja de la nostra llar. 

 

 

Tots ens hem preguntat alguna vegada “cóm  puc ser ecològic a casa meua?”.  

Encara huí existíx la idea de que podem fer poca cosa, però en realitat és tot el contrari: és des de casa nostra on més opcions tenim. Ací et presentem algunes d’elles en una sèrie de pràctics consells-accions que publicarem semanalment per a millorar ecològicament la teua llar al mateix temps que estalvies. 

 

Bicarbonat + Vinagre + Llima = L’equip perfecte

 

La neteja de la casa pot ser un maldecap a l’hora de fer la compra: mil productes i molts d’aquestos altament tòxics, però també podem netejar, desinfectar i estalviar moltissim comprant productes naturals. Pensant també que a una llar amb xiquets un armari vuit de productes tòxics no té preu. 

 

Hi ha tres grans productes que et simplificaràn molt El vinagre, la llima i el bicarbonat, soles o combinats cobreixen la major part de les tasques, que afegit a altres menys coneguts com el bòrax ens dónen moltes possibilitats. 

El vinagre (destil·lat o comú) és un àcid suau que elimina el greix, desinfecta i evita la formació de floridura. Ideal per a rajoles i vidre. 

 

Bicarbonat producte molt versàtil que pots utilitzar en sec o barrejat amb aigua i sabó. Actua com a desinfectant i abrasiu suau capaç d’eliminar el greix incrustat sense ratllar les superficies. A més a més ablaneix l’aigua, afavorint que altres agents com detergents siguen més efectius. 

 

Llima: un potent desinfectant natural que, a més a més serveix d’ambientador, per a blanquejar les rajoles o la roba (només has d’incorporar mitja taça de suc de llima a la fase de rentat a la rentadora)

 

Bórax: útil com a desinfectant, per a eliminar la floridura, ablanar l’aigua i blanquejar la roba. Pots utilitzarlo sol o barrejat amb aigua i sabó. Precaució: si hi ha xiquets aprop, ingerit és tòxic, utilitza guants de làtex per a treballar amb ell. 

 

Sabó natural: Aquest sabó està el·laborat amb productes naturals com oli vegetal i és un agent de neteja eficaç que es biodegrada amb rapidesa e impacte mínim. 

 

Un detall important a més del producte que utilitzes és amb què l’apliques. Els draps de microfibra són els més efectius, ja que  

Algunes combinacions totals

 

Fregasòls multiúsos

Pots fer un fregasòls amb vinagre i bicarbonat. Necessitarem

· 250 ml (un got ple) de vinagre (recomanem vinagre de neteja, més concentrat)

· Mitja taça de bicarbonat

· Recipient (ampolla 1,5l)

 

Afegim un got d’aigua al recipient, afegim el bicarbonat, esperem 30 segons i afegim a poc a poc el vinagre, ja que ambdós reaccionen fent bromera. Quan aquesta baixa afegim aigua fins plenar l’ampolla. Finalment i si volem aroma podem afegir unes gotes d’oli esencial que vulguem i ja tenim el nostre producte. Només cal afegir un poc al poal i llestos!. 

 

Netejador de metalls

Amb bicarbonat i suc de llima barrejats pots netejar quasi tot tipus de metalls i en sec fer servir el bicarbonat per enllustrar cromats. 

 

Per suposat hi ha més productes naturals que pots utilitzar, a més dels productes i detergents ecològics cada cop més presents a les prestatgeries, però ens hem volgut centrar en els que per a nosaltres són els essencials. Esperem que vos siga d’utilitat, fins la propera. 

 

 

I la pròxima entrada… Estalviant energia

 

Foto: www.all4women.co

Top